Грубият строеж на FPI City Tower е завършен

Уважаеми дами и господа, уведомяваме Ви, че грубият строеж на най-новият проект в портфолиото на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ – FPI City Tower, е завършен. Проектът ще отговори на търсенето на премиум офис площи в идеалния център на София, а адресът му е бул. „Янко Сакъзов“ 7 до паметника на Васил Левски. Планира се сградата да бъде изцяло завършена в началото на 2025 г., за което е осигурено, както финансиране, така и специализирани в различните аспекти на довършителните дейности компании. Проектът FPI City Tower идва в отговор на все по-голямата нужда от висок клас офис пространства в идеалната градска част на София.

Отдаваемата площ на сградата ще бъде 9000 кв. м., офис пространствата ще се предлагат  отворени, с  двоен под, окачени тавани, VRF 3-тръбна климатизация, самостоятелна вентилация във всеки офис, LED осветление с протокол DALI, окабеляване категория 6А. Системата за централен мениджмънт ще упражнява мониторинг и контрол на всички сградни инсталации, като ще включва и енергиен мениджмънт. Асансьорите са ново поколение с регенеративни инвертори за възстановяване на до 75% от консумираната ел. енергия. Инсталираната фотоволтаична система за вътрешна употреба ще покрива до 20% от дневните нужди на офис сградата.

Сградата ще се сертифицира с престижния платинен LEED сертификат (Leadership in Energy and Environmental Design)– най-широко използваната система за оценка на зелени сгради в света. Критериите за оценка на сгради, които се използват в LEED сертификацията, са разделени на 6 категории: устойчиво местоположение, ефективно използване на вода, енергийна ефективност, устойчиви материали и ресурси, качество на въздуха в сградата и иновации в дизайна.

На партерния етаж се предвиждат търговски обекти, заведение за хранене и многофункционална зала. От втори до шести етаж ще бъдат разположени офиси клас А, а от 7 до 13 етаж сградата е с жилищно предназначение.