Уведомление за прекратяване на договори за наем във Ваканционно селище "Санта Марина", Созопол

На 20.05.2020 г. във „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ се получиха писма от „ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД, с които позовавайки се на разпоредбите на чл. 10, ал.2, във връзка с чл. 10, ал.1 (здравна нестабилност, продължила за срок над 1 месец) от Договорите за наем на търговско обслужващи сгради, находящи се в землището на гр. Созопол; сграда комплексно обществено обслужване с ресторант, магазини, спа, перално и открит басейн находяща се в комплекс „Санта Марина“, гр. Созопол; Търговски комплекс № 2, находящ се в комплекс „Санта Марина“, гр. Созопол и „Снек-бар“, находящ се в комплекс „Санта Марина“, гр. Созопол, сключени между страните, поиска едностранно прекратяване на същите, считано от датата на получаване на писмата.

Ръководството на „ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД мотивира своите решения с ефектите върху туристическия бранш и липсата на клиенти за туристическите услуги от въведените с извънредното положение противоепидемични мерки. Впоследствие тези мерки се удължават с  действащата до 14 юни 2020 г. извънредна епидемична обстановка. По време на извънредната епидемична обстановка ще действат ограничения за влизане в страната. Границите на Република България ще останат затворени, като всички пристигащи в страната, както български граждани, така и чужденци ще подлежат на задължителна 14-дневна карантина. Посочените обстоятелства по своя характер са форсмажорно обстоятелство, което продължава повече от 1 (един) месеца.

Тези обстоятелства поставят „ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД в положение на обективна невъзможност да заплащат наемна цена за всичките наети и неработещи обекти. До края на срока на договорите остават 41 дни и съответно извънредна епидемична обстановка в оставащия период от време, както и липса на яснота за ползването на туристическите, ресторантьорски и други съпътстващи услуги, мотивира „ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД да поиска едностранно прекратяване на договорите за тези обектите във Ваканционно селище „Санта Марина“, гр. Созопол.

Ръководството на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ, със съдействието на обслужващото дружество, започна незабавни преговори, както с „ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД, така и с други потенциални наематели за отдаване на обособени обекти във Ваканционно селище „Санта Марина“, гр. Созопол, така че настоящата ситуация да не засегне собствениците и гостите в комплекса, и да бъде обезпечено нормалното протичане на летния туристически сезон.

При интерес за наемане на обекти във ваканционно селище "Санта Марина" можете да получите информация за възможностите на телефоните на ФПП АДСИЦ и обслужващото дружество  –  02 8199 103 и 02 8199 118