„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ сключи договор за банков кредит от 4,4 млн. евро с цел финансиране на строителството на втория си жилищния комплекс до НСА, гр. София

Кредитът финансира 100% от строителния бюджет на комплекса

29 юли 2016 г.

„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ сключи договор за кредит с лимит от 4,4 млн. евро с цел финансиране на 100% от разходите за проектиране и изграждане на двете сгради и паркинг от втория жилищния комплекс на Фонда до НСА, гр. София, район Студентски, ЖК „Малинова долина”. Финансирането е осигурено от „Банка Пиреос България“ АД като плащането на главницата по този лимит е с гратисен период 30.06.2019г., а лихвеният процент е 3MEURIBOR + 4%.
Разгърнатата застроена площ на жилищните сгради е 13 615 кв. м. Инвестиционният проект предвижда сградите да имат едно общо подземно и по шест надземни нива. Ще бъдат изградени 118 апартамента с различна големина. За всяко жилище в сградата е осигурено паркомясто.

 „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ стартира строителството на новия комплекс в непосредствена близост до втората сграда на първия. Поради тази причина двете нови сгради са обозначени в информацията за продажби като сгради 3 и 4.  Общата РЗП на четирите сгради в двата комплекса е близо 30 000 кв.м.
Информация за ценовата листа на апартаментите и условията за продажба може да бъде получена от г-н Ивайло Панов, Директор продажби  тел. 0888444544 (i.panov@fpi.bg), като и от уеб-страницата: www.fpi.bg, която съдържа и актуална информация за темпа на продажбите в двата комплекса. 

***
„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ – София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 30,4 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 16 договорни фонда, 1 инвестиционно дружество) и 295 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.

Компанията е носител на редица престижни награди, сред които:
 – „Инвеститор на Годината” в сектор „Туризъм“ 2013 г. за инвестицията на дружеството във ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол;
 – Призьор в Годишната класация на вестник „Дневник”  – „100-те най-добри компании на борсата в България за 2009 г.” в раздела „Най-добър АДСИЦ в имоти”;
 – „Най-добра IR електронна страница” за 2008 г. на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България;
 – „Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г.” на Асоциацията на инвеститорите в България.

Проектите на дружеството са отличени с множество награди:
 – Ваканционно селище „Санта Марина” е първият български носител на престижната световна награда FIABCI Prix d’Excellеnce Golden Winner, ., категория „ Курорти”,май 2014 г.;
 – Ваканционно селище “Санта Марина” е носител на голямата награда в конкурса FIABCI Prix D’Excellеnce Awards, април 2013 г.
 – Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е удостоено с приза „Най-добро ваканционно селище на 2010 г.” от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).
-  Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава Златен приз “Най-добър проект на България 2010” на руското издание „Homes Overseas”.
-  Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е носител на награда „Най-добър морски проект” от международния конкурс „Най-добър проект 2009”, организиран в рамките на Годината на България в Русия.
 – Проектът на дружеството Хотел, СПА и Апартаменти „Св. Иван Рилски”, гр. Банско е отличен с награда от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за „Най-добър ваканционен четиризвезден хотел в България за 2009 г.”;
 – Интернет страницата на ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е с отличие „Най-добър сайт в категория Имоти” от международния уеб фестивал „Албена 2008”.
 – Най-мащабният проект на фонда – ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава приз „Ваканционен комплекс на годината” от конкурса „Сграда на годината 2006”.

–––––––––––––––––––––––-
За повече информация:
Миглена Димитрова, Директор за връзки с инвеститорите
Тел.: 02/ 8 199 103; e-mail: m.dimitrova@fpp.bg