„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ приключи успешно подписката по увеличението на капитала

От предложените 5 582 537 са записани и платени 94% или 5 232 715 акции06 Април 2016 г.


   Ръководството на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ (ФПП) съобщава, че подписката по увеличението на капитала приключи успешно, като по набирателната сметка на Дружеството са постъпили 5 232 715 лв., съответстващи на всички подадени заявки за записване на акции към инвестиционния посредник, обслужващ увеличението.
   4 615 271 лв. са постъпили от „ФеърПлей Аграрен Фонд“ АД, което е дъщерно дружество на „ФеърПлей Интернешънъл“ АД. Останалите суми са постъпили от 3 пенсионни фонда.


   Дружеството е предприело необходимите действия за вписване на увеличаването на капитала в Търговския регистър и за регистрация на новата емисия в „Централен депозитар” АД и „БФБ-София” АД.


***
   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ – София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 36,91 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 16 договорни фонда, 1 инвестиционно дружество) и 318 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.


Компанията е носител на редица престижни награди, сред които:
• „Инвеститор на Годината” в сектор „Туризъм“ 2013 г. за инвестицията на дружеството във ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол;
• Призьор в Годишната класация на вестник „Дневник”  – „100-те най-добри компании на борсата в България за 2009 г.” в раздела „Най-добър АДСИЦ в имоти”;
• „Най-добра IR електронна страница” за 2008 г. на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България;
• „Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г.” на Асоциацията на инвеститорите в България.


Проектите на дружеството са отличени с множество награди:
• Ваканционно селище „Санта Марина” е първият български носител на престижната световна награда FIABCI Prix d’Excellеnce Golden Winner, ., категория „ Курорти”,
 май 2014 г.;
• Ваканционно селище “Санта Марина” е носител на голямата награда в конкурса FIABCI Prix D’Excellеnce Awards, април 2013 г.
• Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е удостоено с приза „Най-добро ваканционно селище на 2010 г.” от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).
• Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава Златен приз “Най-добър проект на България 2010” на руското издание „Homes Overseas”.
• Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е носител на награда „Най-добър морски проект” от международния конкурс „Най-добър проект 2009”, организиран в рамките на Годината на България в Русия.
• Проектът на дружеството Хотел, СПА и Апартаменти „Св. Иван Рилски”, гр. Банско е отличен с награда от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за „Най-добър ваканционен четиризвезден хотел в България за 2009 г.”;
• Интернет страницата на ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е с отличие „Най-добър сайт в категория Имоти” от международния уеб фестивал „Албена 2008”.
• Най-мащабният проект на фонда – ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава приз „Ваканционен комплекс на годината” от конкурса „Сграда на годината 2006”.


***
За повече информация:
Миглена Димитрова,
Директор за връзки с инвеститорите
Тел.: 02/ 8 199 103; e-mail: m.dimitrova@fpp.bg