„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ стартира проектирането на втори жилищен комплекс до НСА

Към средата на декември дружеството е продало 58 апартамента от първия комплекс до НСА, чието строителство стартира на 24 февруари 2015г.


16 Декември 2015 г.


   Ръководството на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ (ФПП) съобщава, че стартира проектирането на втори жилищен комплекс до НСА в Малинова долина, който се намира непосредствено до строящия се в момента първи комплекс. Очакваната РЗП на комплекса е 12 000 кв. м.
   Към настоящият момент за Блок 1 от първия комплекс са сключени договори за продажба на 34 от 38 апартамента или 84% от жилищната площ на обща стойност 2.1 млн. евро. Строителството на блока е на етап довършителни работи.
   Към настоящият момент за Блок 2 от първия комплекс са сключени договори за продажба на 24 от 92 апартамента или 22% от жилищната площ на обща стойност 1.4 млн. евро. Строителството на блока е на етап кота 0.


***
   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ – София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 42,9 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 16 договорни фонда, 1 инвестиционно дружество) и 318 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.


Компанията е носител на редица престижни награди, сред които:
• „Инвеститор на Годината” в сектор „Туризъм“ 2013 г. за инвестицията на дружеството във ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол;
• Призьор в Годишната класация на вестник „Дневник”  – „100-те най-добри компании на борсата в България за 2009 г.” в раздела „Най-добър АДСИЦ в имоти”;
• „Най-добра IR електронна страница” за 2008 г. на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България;
• „Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г.” на Асоциацията на инвеститорите в България.


Проектите на дружеството са отличени с множество награди:
• Ваканционно селище „Санта Марина” е първият български носител на престижната световна награда FIABCI Prix d’Excellеnce Golden Winner, ., категория „ Курорти”,май 2014 г.;
• Ваканционно селище “Санта Марина” е носител на голямата награда в конкурса FIABCI Prix D’Excellеnce Awards, април 2013 г.
• Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е удостоено с приза „Най-добро ваканционно селище на 2010 г.” от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).
• Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава Златен приз “Най-добър проект на България 2010” на руското издание „Homes Overseas”.
• Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е носител на награда „Най-добър морски проект” от международния конкурс „Най-добър проект 2009”, организиран в рамките на Годината на България в Русия.
• Проектът на дружеството Хотел, СПА и Апартаменти „Св. Иван Рилски”, гр. Банско е отличен с награда от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за „Най-добър ваканционен четиризвезден хотел в България за 2009 г.”;
• Интернет страницата на ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е с отличие „Най-добър сайт в категория Имоти” от международния уеб фестивал „Албена 2008”.
• Най-мащабният проект на фонда – ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава приз „Ваканционен комплекс на годината” от конкурса „Сграда на годината 2006”.


***
За повече информация:
Миглена Димитрова,
Директор за връзки с инвеститорите
Тел.: 02/ 8 199 103; e-mail: m.dimitrova@fpp.bg