„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ сключи договор за финансиране на строителството на втората сграда с РЗП 11 399 кв.м. от жилищния комплекс до НСА, гр. София

30 ноември 2015 г.


   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ сключи договор за допълнителен лимит от 2 млн. евро с цел финансиране на строителството на втората сграда от жилищния комплекс изграждан от фонда до НСА, гр. София, район Студентски, ЖК „Малинова долина”. Финансирането е осигурено от „Банка Пиреос България“ АД като плащането на главницата по този лимит е с гратисен период 30.09.2017г., а лихвеният процент е 3MEURIBOR + 4%.
Разгърнатата застроена площ на жилищната сграда е 11 399 кв. м. Инвестиционният проект предвижда сградата да има две подземни и осем надземни нива. Ще бъдат изградени 92 апартамента с различна големина и търговски площи. За всяко жилище в сградата е осигурено паркомясто. Очаква се строителството на сградата да достигне кота 0 през януари 2016г., а пълното и завършване е планирано за средата на 2017г.


   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ предвижда поетапното изграждане и продажба на два съседни жилищни комплекса в местността  „Малинова долина”, с обща РЗП от близо 30 000 кв.м., разпределена по равно между тях.
Информация за ценовата листа на апартаментите и условията за продажба може да бъде получена от г-н Ивайло Панов, Директор продажби  тел. 0888444544 (i.panov@fpi.bg), като и от уеб-страницата: www.fpi.bg


***
   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ – София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 42,9 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 16 договорни фонда, 1 инвестиционно дружество) и 318 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.


Компанията е носител на редица престижни награди, сред които: • „Инвеститор на Годината” в сектор „Туризъм“ 2013 г. за инвестицията на дружеството във ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол;
 • Призьор в Годишната класация на вестник „Дневник”  – „100-те най-добри компании на борсата в България за 2009 г.” в раздела „Най-добър АДСИЦ в имоти”;
 • „Най-добра IR електронна страница” за 2008 г. на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България;
 • „Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г.” на Асоциацията на инвеститорите в България.

Проектите на дружеството са отличени с множество награди: • Ваканционно селище „Санта Марина” е първият български носител на престижната световна награда FIABCI Prix d’Excellеnce Golden Winner, ., категория „ Курорти”,май 2014 г.;
 • Ваканционно селище “Санта Марина” е носител на голямата награда в конкурса FIABCI Prix D’Excellеnce Awards, април 2013 г.
 • Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е удостоено с приза „Най-добро ваканционно селище на 2010 г.” от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).
 • Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава Златен приз “Най-добър проект на България 2010” на руското издание „Homes Overseas”.
 • Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е носител на награда „Най-добър морски проект” от международния конкурс „Най-добър проект 2009”, организиран в рамките на Годината на България в Русия.
 • Проектът на дружеството Хотел, СПА и Апартаменти „Св. Иван Рилски”, гр. Банско е отличен с награда от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за „Най-добър ваканционен четиризвезден хотел в България за 2009 г.”;
 • Интернет страницата на ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е с отличие „Най-добър сайт в категория Имоти” от международния уеб фестивал „Албена 2008”.
 • Най-мащабният проект на фонда – ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава приз „Ваканционен комплекс на годината” от конкурса „Сграда на годината 2006”.

–––––––––––––––––––––––-
За повече информация:
Миглена Димитрова, Директор за връзки с инвеститорите
Тел.: 02/ 8 199 103; e-mail: m.dimitrova@fpp.bg