„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ отчита 2.2 млн. лв. приходи от дейността за първо полугодие на 2015 година

Жилищната сграда от комплекса на фонда до НСА с 40% продажби до груб строеж


София, 30 юли 2015 г.


   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ приключва първото полугодие на 2015 г. с 2,2 млн. лв. приходи от дейността и отрицателен финансов резултат в размер на 798 хил. лв. Нетните приходи от продажби възлизат на 2,178 млн. лв. и отчитат спад от 80% спрямо същия период на миналата година. Приходите от продажби на продукция са в размер на 864 хил. лв. или 39% от приходите от дейността. Те включват приходите от отчетените продажби на 7 броя апартаменти (във ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол; ваканционно селище „Св. Иван Рилски”, гр. Банско и „Марина Хил”, гр. Черноморец.). Другите приходи се формират от наем и експлоатация на инвестиционни имоти и от застрахователни обезщетения.
   Към 30 юни фондът е сключил 20 нови  договора за продажба на апартаменти. Общата стойност на сключените договори е 2,9 млн. лв. без ДДС.
   През февруари дружеството стартира и строителството на жилищен комплекс в София до НСА. Към момента първата сграда е готова на груб строеж и се очаква да бъде напълно завършена до пролетта на 2016 г. Междувременно ФПП е сключил договори за продажби за 40% от всички апартаменти в този блок.
***
   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ – София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 56 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 15 договорни фонда, 1 инвестиционно дружество) и над 340 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.
   Към края на декември 2014 г. инвестиционният портфейл на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ включва 10 проекта от различни пазарни сегменти. Общата РЗП е 369 хил.кв.м, а извършените от дружеството инвестиции към края на 2014 г. са в размер на 205 млн. лв.
Проектите на дружеството са отличени с множество награди:


 Ваканционно селище “Санта Марина” е първият български носител на престижната световна награда World Gold Winner, категория “Курорт”, в конкурса FIABCI World Prix d’Excellеnce Awards, май 2014 г.


 Ваканционно селище “Санта Марина” е носител на голямата награда в конкурса FIABCI Prix D’Excellence Awards, април 2013 г.


 Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е удостоено с приза „Най-добро ваканционно селище на 2010 г.” от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).


 Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава Златен приз “Най-добър проект на България 2010” на руското издание „Homes Overseas”.


 Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е носител на награда „Най-добър морски проект” от международния конкурс „Най-добър проект 2009”, организиран в рамките на Годината на България в Русия.


 Проектът на дружеството Хотел, СПА и Апартаменти „Св. Иван Рилски”, гр. Банско е отличен с награда от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за „Най-добър ваканционен четиризвезден хотел в България за 2009 г.”;


 Интернет страницата на ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е с отличие „Най-добър сайт в категория Имоти” от международния уеб фестивал „Албена 2008”.


 Най-мащабният проект на фонда – ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава приз „Ваканционен комплекс на годината” от конкурса „Сграда на годината 2006”.Компанията е носител на редица престижни награди, сред които:  • „Инвеститор на Годината” в сектор „Туризъм“ 2013 г. за инвестицията на дружеството във ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол;
  • Второ място в Годишната класация на вестник „Дневник”  – „100-те най-добри компании на борсата в България за 2009 г.” в раздела „Най-добър АДСИЦ в имоти”;
  • „Най-добра IR електронна страница” за 2008 г. на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България;
  • „Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г.” на Асоциацията на инвеститорите в България.


–––––––––––––––––––––––-
За повече информация:
Снежана Йотинска, Директор за връзки с инвеститорите
Тел.: 02/ 8 199 121; e-mail: s.yotinska@fpp.bg