ОСА на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ гласува за покриването на загубата в размер на 2,9 млн. лв. за сметка на формираните резерви

30% от новия жилищен блок до НСА на фонда са продадени още в първите 3 месеца след старта на строителството


София, 18 юни 2015 г.


   На проведеното на 18 юни 2015г. Редовно общо събрание бяха одобрени и приети доклада на Съвета на директорите за дейността му през 2014г., годишния финансов отчет за изтеклата финансова година, одиторския доклад, както и този на директора за връзки с инвеститорите. Съветът на директорите бе освободен от отговорност за дейността му през 2014 г.
   Акционерите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ гласуваха да не се разпределя дивидент за 2014г. и решиха покриването на загубата в размер на 2,9 млн. лв. да се извърши за сметка на формираните резерви.
Ръководството на дружеството обяви и вижданията си за развитието на компанията през следващите години. „Приоритетните проекти за нас през следващите две години ще са ваканционно селище „Санта Марина” и жилищния комплекс с интегрирано парково пространство в София до кампуса на НСА, който е най-новия проект на фонда. Неговото строителството започна в края на месец февруари тази година. Струва си да отбележим, че само за 3 месеца от старта на строителството сме сключили предварителни договори за продажба на 30% от апартаментите в първия блок. Това ни дава увереност, че концепцията на проекта ни е правилна. Комплексът ще се състои от две сгради (една с един вход и една с два входа) разположени зад обща ограда и с общо парково пространство. Предвижда се първата от тях да бъде завършена през пролетта на 2016г. Посредством използването на съвременни материали и технологии ще бъде осигурено високотехнологично качество на живот, съчетано с традиционния комфорт, който компанията вдъхва на своите жилищни обекти. За желаещите да инвестират в жилища за отдаване под наем предлагаме професионални услуги по управление на имотите, а за всички собственици и най-добрите практики на управление на етажната собственост.” – коментира изпълнителният директор на дружеството Маню Моравенов.


***
„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ – София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 56 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 15 договорни фонда, 1 инвестиционно дружество) и над 360 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.
Към края на декември 2014 г. инвестиционният портфейл на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ включва 10 проекта от различни пазарни сегменти. Общата РЗП е 369 хил.кв.м, а извършените от дружеството инвестиции към края на 2014 г. са в размер на 205 млн. лв.


Проектите на дружеството са отличени с множество награди:


 Ваканционно селище „Санта Марина” е първият български носител на престижната световна награда FIABCI Prix d’Excellеnce Golden Winner, категория „ Курорти”, май 2014 г.
 Ваканционно селище “Санта Марина” е носител на голямата награда в конкурса FIABCI Prix D’Excellеnce Awards, април 2013 г.


 Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е удостоено с приза „Най-добро ваканционно селище на 2010 г.” от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).


 Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава Златен приз “Най-добър проект на България 2010” на руското издание „Homes Overseas”.


 Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е носител на награда „Най-добър морски проект” от международния конкурс „Най-добър проект 2009”, организиран в рамките на Годината на България в Русия.


 Проектът на дружеството Хотел, СПА и Апартаменти „Св. Иван Рилски”, гр. Банско е отличен с награда от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за „Най-добър ваканционен четиризвезден хотел в България за 2009 г.”;


 Интернет страницата на ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е с отличие „Най-добър сайт в категория Имоти” от международния уеб фестивал „Албена 2008”.


 Най-мащабният проект на фонда – ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава приз „Ваканционен комплекс на годината” от конкурса „Сграда на годината 2006”.


Компанията е носител на редица престижни награди, сред които:


 „Инвеститор на Годината” в сектор „Туризъм“ 2013 г. за инвестицията на дружеството във ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол;


 Призьор в Годишната класация на вестник „Дневник”  – „100-те най-добри компании на борсата в България за 2009 г.” в раздела „Най-добър АДСИЦ в имоти”;


 „Най-добра IR електронна страница” за 2008 г. на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България;


  „Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г.” на Асоциацията на инвеститорите в България.
–––––––––––––––––––––––-


За повече информация:
Снежана Йотинска, Директор за връзки с инвеститорите
Тел.: 02/ 8 199 121; e-mail: s.yotinska@fpp.bg