Ваканционно селище “Санта Марина” с “PRIX D’EXCELLENCE AWARD” от 65-я конгрес на FIABCI

"ФеърПлей" донесе на България първия Оскар за недвижими имоти


23.05.2014 г., гр. София


   Ваканционно селище „Санта Марина” е първият български носител на престижната световна награда FIABCI Prix d’Excellence Golden Winner, известна още като Оскарът на недвижимите имоти. Комплексът в Созопол бе отличен със златната статуетка в категорията „Курорти” на официална церемония по награждаването на 21 май в Люксембург.


   Международният конкурс за архитектура и успешни проекти Prix d’Excellence отличава функциониращи проекти от целия свят по множество критерии, сред които са техните концепция, реализация, принос към околната среда, обществена полза и социална значимост. За изключителното признание се състезават отличени в 60 страни проекти, разпределени в 13 категории. Подборът на печелившите се извършва на два етапа, а селекцията продължава седем месеца. След като през 2013г. „Санта Марина” стана „Проект на годината” в конкурса на местния клон на организацията, проектът получи правото да се състезава за голямата награда в своята категория на международно ниво. През 2014 г. Оскарите за недвижими имоти се връчиха за 23 пореден път.


   Според FIABCI, наградените проекти най-добре илюстрират философията на организацията, а именно да предоставят „оптимално решение на обществото за нуждите му от недвижими имоти”. Международното жури от експерти в недвижимите имоти избира победителите въз основа на оценката си за цялостен проект и неговата успеваемост, което прави отличието едно от най-високите, който един обект може да получи.   Ежегодният конкурс на FIABCI Prix d’Excellance Awards е широко отразяван и от официалния медиен партньор на организацията „The Wall Street Journal”.


   „Ваканционно Селище “Санта Марина” е изцяло българска инвестиция и  е един от най-успешните и награждавани инвестиционни проекти в страната в своята категория. Той е уникален както със своята концепция, така и със своята архитектура и цялостна инфраструктура. Създадената хармония между обкръжаващата го природа, близкия Созопол и проекта е постигната чрез изключително постоянство и съобразяване със съществуващата природна среда. Мащабите на селището също са част от неговата история за успех – продадените над 1400 имота в него, сами по себе си са изключително постижение.“ – коментира д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на инвеститора в проекта „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ.


   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е част от групата на „ФеърПлей Интернешънъл“ АД, една от най-успелите компании в сферата на недвижимите имоти в България с над 20 годишна история.


   В началото на тази година „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ бе отличено от правителството на България с приза „Инвеститор на Годината” в сектор „Туризъм“ за 2013 г. именно във връзка с инвестицията си във ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол.


За повече информация:


Миглена Димитрова
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ
02/8199103