„ФеърПлей ПРОПЪРТИС” АДСИЦ е инвеститор на годината

София, 06.02.2014г.


   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ бе отличен като „Инвеститор на Годината” в сектор „Туризъм“ 2013 г. за инвестицията си във „Ваканционно Селище Санта Марина”. Почетнатата статуетка бе връчена на Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ, от Бранимир Ботев, заместник-министър на икономиката и енергетиката, по време на тазгодишните награди „Инвеститор на годината“. На церемонията, състояла се на 5.2.2014 г.  в „Шератон София Хотел Балкан“, организаторите от Българската Агенция за Инвестиции наградиха най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през 2013 г.


   “Санта Марина” се състои от 80 три и четири етажни къщи и търговски площи с обща разгъната площ над 126 хиляди квадратни метра. Към момента в комплекса са продадени над 1200 имота и са инвестирани над 134 милиона лева. През 2013 г. са извършени допълнителни инвестиции, включващи изграждането на апартаменти и нов търговски комплекс с открит плувен басейн, ресторант, луксозен СПА център, супермаркет, химическо чистене и 4 други магазина. Целогодишно наетите служители в комплекса са 150, а през сезона броят им достига до 500. Около 70 % от площите в комплекса от над 110 хиляди квадратни метра са посветени на градини, паркови алеи, места за паркиране и развлечения. Селището е изцяло българска инвестиция, която съчетава добър бизнес модел с доказани практики на управление.


***
   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ – София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 57,3 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 21 договорни фонда и инвестиционни дружества) и над 400 физически и юридически лица, дребни инвеститори.
Проектите на дружеството са отличени с множество награди:
 Ваканционно селище “Санта Марина” е носител на голямата награда в конкурса FIABCI Prix D’Excellence Awards, април 2013 г.
 Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е удостоен с приза „Най-добро ваканционно селище на 2010 г.” от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).
 Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава Златен приз “Най-добър проект на България 2010” на руското издание „Homes Overseas”.
 Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е носител на награда „Най-добър морски проект” от международния конкурс „Най-добър проект 2009”, организиран в рамките на Годината на България в Русия.
 Интернет страницата на ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е с отличие „Най-добър сайт в категория Имоти” от международния уеб фестивал „Албена 2008”.
 Най-мащабният проект на фонда – ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава приз „Ваканционен комплекс на годината” от конкурса „Сграда на годината 2006”.
 Проектът на дружеството Хотел, СПА и Апартаменти „Св. Иван Рилски”, гр. Банско е отличен с награда от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за „Най-добър ваканционен четиризвезден хотел в България за 2009 г.”.


Компанията е носител на редица престижни награди, сред които:
 „Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г.” на Асоциацията на инвеститорите в България;
 „Най-добра IR електронна страница” за 2008 г. на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България;
 Второ място в Годишната класация на вестник „Дневник”  – „100-те най-добри компании на борсата в България за 2009 г.” в раздела „Най-добър АДСИЦ в имоти”.