Ваканционно селище „Санта Марина”, Созопол с още една награда за 2010 г.

София,2 декември 2010 г.


   На 24 ноември на официална церемония по случай връчването на Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) ваканционно селище „Санта Марина”, Созопол беше отличено с приз за „Най-добро ваканционно селище на 2010 г.”
   През април 2010 г. ваканционно селище „Санта Марина”, което е най-мащабния инвестиционен проект на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ получи златен приз и в международния конкурс на руското издание Homes Overseas – Homes Overseas 2010 Russian Awards в категорията „Най-добър проект в България”.
    В.с. „Санта Марина” е носител и на наградите:

•    „Най-добър морски проект” за в.с. „Санта Марина” , гр. Созопол – от международния конкурс „Най-добър проект 2009”, организиран в рамките на Годината на България в Русия.
•     „Ваканционен комплекс на годината” от конкурса „Сграда на годината 2006” и отличието за интернет страницата му „Най-добър сайт в категория Имоти” от международния уеб фестивал Албена 2008.

***

   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е най-голямото по активи дружество за секюритизация на недвижими имоти /без земеделска земя/ по статистика на КФН. „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ – София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 66,97 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 19 договорни фонда и инвестиционни дружества) и над 330 физически и юридически лица, дребни инвеститори.
   Към края на септември 2010 г. инвестиционният портфейл на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ включва 10 проекта от различни пазарни сегмента. Общата РЗП е 374 хил.кв.м, а извършените от дружеството инвестиции към 30.09.2010 г. са в размер на 178 млн. лв.
   Както дружеството, така и негови проекти са носители на редица престижни награди, сред които:
•    „Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г.” на Асоциацията на инвеститорите;
•    „Най-добра IR електронна страница”на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България за 2008 г.
•    Годишна награда за 2009 година на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в категорията най-добър четири звезден ваканционен хотел за проекта на дружеството Спа хотел „Св. Иван Рилски”, гр.Банско.
•    Второ място в Годишната класация на вестник „Дневник”  – „100-те най-добри компании на борсата в България за 2009 г.” в раздела „Най-добър АДСИЦ в имоти”

• Изпълнителният директор на дружеството – Маню Моравенов е един от авторите на Националния кодекс за корпоративно управление и е член на Българската Национална Комисия по Корпоративно Управление.

–––––––––––––––––––––––-

За повече информация:

Снежана Йотинска
Директор за връзки с инвеститорите
Тел.: 81 99 121
e-mail: s.yotinska@fpp.bg