Ваканционно селище „Санта Марина” – Созопол, спечели награда за най-добър морски проект

София, 23 юни 2009 г.
   Ваканционно селище „Санта Марина” – Созопол получи поредно признание като спечели наградата „Най-добър морски проект” от международния конкурс „Най-добър проект 2009”, организиран от компания Евро Дизайн ЕOOД и Корпорация БЕСT в рамките на Годината на България в Русия. Призът беше връчен на официална церемония в хотел Шератон на 18 юни 2009 г. Проектът на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ вече е носител на наградата „Ваканционен комплекс на годината” от конкурса „Сграда на годината 2006”, а интернет страницата му беше отличена като „Най-добър сайт в категория Имоти” на международния уеб фестивал Албена 2008.
   „Наградата е заслужено признание за един от най-успешните проекти на българското Черноморие. „Санта Марина” намира най-широк пазар в Русия, очакваме този приз да окаже положително въздействие върху продажбите като се има предвид, че на церемонията присъстваха големи руски агенции за недвижими имоти, потенциални купувачи и представители на няколко посолства”, обясни Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ.
   За престижната награда се състезаваха 24 от най-луксозните български ваканционни и градски проекти с красива архитектура, качество на строителството, екологични технологии и богата инфраструктура, номинирани в пет категории – Най-добър морски проект, Най-добър планински проект, Най-добър градски проект, Най-добър реализиран морски проект, Най-добър реализиран планински проект.
***
   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е най-голямото по активи дружество за секюритизация на недвижими имоти без земеделска земя (14,27% пазарен дял) и третото по този показател сред всички АДСИЦ на БФБ, инвестиращи в недвижими имоти (по статистика на КФН за 2008 г.).
   Компанията е носител на приза „Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г.” на Асоциацията на инвеститорите.
   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ – София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 66,8 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 20 договорни фонда и инвестиционни дружества) и над 270 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.За повече информация:


Снежана Йотинска
Директор за връзки с инвеститорите
Тел.: 81 99 121
e-mai: s.yotinska@fpp.bg"ААА Комюникейшънс"


София 1142
Ул. „Граф Игнатиев” 53А, ет. 3
Тел.: 987 00 06, 987 02 43
e-mai:office@aaa-comm.bg