ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ пуска облигации за 4 млн. евро

Парите ще се използват за построяването на хотел „Св.Иван Рилски” в Банско


София, 4 август  2006 г.


„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ (FPP) ще емитира облигации на обща стойност 4 млн. евро, реши на 3-и август Съветът на директорите на дружеството. Книжата са с падеж 5 години, с шестмесечен купон и лихва юрибор плюс 4 пункта. Емисията ще се пласира от ТиБиАй инвест.
Парите от облигационния заем ще се използват целево за строителството на хотел във ваканционно селище “Св.Иван Рилски” в Банско, за който FPP придобити право на строеж в края на юли. Хотелът е с обща застроена площ 13 237 кв. м. Освен луксозният 4-звезден хотел в комплекса “Св. Иван Рилски, Хотел, SPA & Апартаменти” има още четири ваканционни блока с общо 162 апартамента предназначени за продажба. След завършването му хотелът, собственост на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ, ще бъде отдаден под наем на специализирана в управлението на хотели фирма. Общият размер на инвестицията в луксозния хотел е 14 млн. лева. Краен срок за завършването му е 30 март 2007 г.


“Облигационната емисия ще се емитира посредством частно пласиране и се предвижда да бъде обезпечена както със строителството до момента, така и със застраховка на финансов риск, която ще е в сила докато цената на строящия се хотел не е достатъчна за обезпечаване на пълния размер на емисията” каза Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ.


На 19 юли тази година беше вписано увеличението на капитала на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ до 25.350 млн. лв. Ден след това беше взето решение за ново увеличение до 50.700 млн. лева.  Сделката за закупуването на  хотела “Св.Иван Рилски” е част от инвестиционната програма на дружеството със специална инвестиционна цел за тази година. Друг негов проект е ваканционното селище „Санта Марина” край Созопол. Там дружеството е сред основните инвеститори и е собственик на общо 10 828 кв. м апартаменти и ателиета.


–––––––––––––––––


„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ-София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 71.67 % от капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (три пенсионни и три договорни фонда) и още няколко по-дребни инвеститора.