ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ сключи договор за кредит 3 млн. евро

Дружеството ще използва парите за строителството на апартаменти във ваканционното селище “Санта Марина” край Созопол.


София, 21 юни 2006 г.ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ  /FPP, R3FPP/  сключи на 20 юни договор за
банков кредит със “Стопанска и инвестиционна банка”. Заемът е инвестиционен със срок на погасяване 2 години и шестмесечен гратисен период, а като обезпечение ще бъде учредена ипотека върху собствеността на дружеството във ваканционното селище “Санта Марина”.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ  е собственик на общо 10 828 кв. м апартаменти и ателиета в новостроящия се морски курортен комплекс и парите от заема ще бъдат използвани за довършването на част от тях.


“С изтеглянето на заема ние оптимизираме капиталовата структура на дружеството. Целта ни е максимализиране на доходността на акционерния капитал с помощта на финансов лост /ливъридж/, когато се използва и  привлечен, а не само собствен капитал” – обясни Маню Моравенов – изпълнителен директор на  ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.


Официалният пуск на ваканционното селище “Санта Марина” ще е в края на юли тази година. Дотогава ще е завършена инфраструктурата, ще са готови басейните и спортно-развлекателния център, които ще са на разположение на всички закупили вили и апартаменти. ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ  вече има продадени три апартамента, като последните два за общо 142 хиляди евро бяха продадени на 16 юни.


Ваканционното селище “Санта Марина” съчетава морски и планински ландшафт, то е разположено амфитеатрално на полуостров с красив изглед към морето – това е в южния край /откъм Созопол/ на Райския залив в непосредствена близост до къмпинг “Златна рибка”. В “Санта Марина” е използван неокласически стил по подобие на архитектурната традиция на созополските къщи – бели стени и скатни покриви, каменна обшивка и дървена облицовка. Комплексът е с много зеленина и басейни. За разлика от други черноморски курорти там няма риск от свръхзастрояване, тъй като цялото ваканционно селище се изгражда само от фирми от групата на ФеърПлей интернешънъл. ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ  ще участва и във втория етап на изграждане на в.с. “Санта Марина” с още 15 000 кв.м.


––––––––––––––––-
Феърплей Пропъртис АДСИЦ беше листвано на БФБ-София на 17 февруари 2006 г. В момента на борсата тече увеличение на капитала на дружеството от 0.65 млн. на 25.350 млн. лева. Днес е последният ден за търговия на правата, а на 30 юни ще се състои аукцион за непродадените права.
Основен акционер в дружеството е ФеърПлей Интернешънъл АД с 71.67 % от капитала, останалите акционери са институционални инвеститори /три пенсионни и три договорни фонда/ и още няколко по-дребни инвеститора.