ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ увеличава имотите си на морето

Дружеството придоби още 3 000 кв.м апартаменти във ваканционното селище “Санта Марина” край Созопол.


София, 19 юни 2006 г.


ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ  /FPP, R3FPP/  подписа на 16 юни договор за придобиване и право на строеж на още 3 138 кв.м апартаменти и ателиета във ваканционното селище “Санта Марина” край Созопол. Стойността на тази инвестиция към момента е 1 940 452 лв. без ДДС, но в завършен вид тя ще възлезе на 3.719 млн. лева без ДДС.
Дружеството досега имаше право на собственост и строеж на четири големи вили с 96 апартамента с площ 7 690 кв. м.  Заедно с последната сделка ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ  ще е собственик на общо 10 828 кв. м апартаменти и ателиета в строящия се морски курортен комплекс.
 “Участието ни в изграждането на ваканционното селище “Санта Марина” ще донесе добра печалба, тъй като покупката на кв.м е 600 евро, а продажната му цена след построяването може да достигне 1 000 евро на кв.м. “ каза Маню Моравенов – изпълнителен директор на  Феърплей Пропъртис АДСИЦ.
С изключение на няколко вили официалният пуск на ваканционното селище ще е след малко повече от месец в края на юли. Дотогава ще е напълно изградена инфраструктурата, ще са готови басейните и спортно-развлекателния център, които ще са на разположение на всички закупили вили и апартаменти там. До момента ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ  има продадени три апартамента, последните два за общо 142 хиляди евро бяха продадени на 16 юни.
Ваканционното селище “Санта Марина” съчетава морски и планински ландшафт, то е разположено амфитеатрално на полуостров с красив изглед към морето – това е в южния край /откъм Созопол/ на Райския залив, който като цяло е част от огромния Бургаски залив. Намира се в непосредствена близост до къмпинг “Златна рибка”, много популярен сред сърфисти, рокери, артисти и изобщо любители на къмпинговото летуване. В “Санта Марина” е използван неокласически стил по подобие на архитектурната традиция на созополските къщи – бели стени и скатни покриви, каменна обшивка и дървена облицовка. Комплексът е с много зеленина и басейни. Няма риск от свръхзастрояване, тъй като цялото ваканционно селище се изгражда само от фирми от групата на ФеърПлей интернешънъл. ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ  ще участва и във втория етап на изграждане на в.с. “Санта Марина” с още 15 000 кв.м.