ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ за първи път ще инвестира в жилищен комплекс

21 млн. лв. ще вложи дружеството в проекта в гр. Сандански

София, 30 октомври 2007 г.

Съветът на директорите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ днес реши да стартира нов проект в гр. Сандански. Дружеството, което е известно с инвестициите си в морски и планински ваканционни селища, за първи път ще строи жилищен комплекс. Той ще се намира на самия вход на гр. Сандански, в местността „Соколец”, откъдето се открива великолепна гледка към южната част на Пирин. Комплексът се намира на 165 км. от София в посока Гърция по международния път Е 79 и магистрала Струма и на 125 км. от Солун.
В близост до Сандански е местността „Рупите”, известна с църквата "Света Петка" на българската пророчица Ванга, както и с многото целебни минерални извори. Самият Сандански е един от най-древните балнеоложки центрове в Европа.

Жилищният комплекс е от затворен тип и ще бъде построен върху имот от 18 000 кв. м., собственост на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ. В четириетажни къщи ще бъдат разположени самостоятелни апартаменти. Общата разгъната площ на жилищата е 18 000 кв.м. Комплексът ще разполага със самостоятелен паркинг, басейн, СПА център, спортни съоръжения и ресторантска част. В непосредствена близост до комплекса се очаква да бъде изграден търговски център – тип МОЛ. Любителите на зимните спортове ще могат да се възползват от пистите на Банско, които се намират на 65 километра от Сандански.

„Клиентите ни са предимно чужденци, които търсят „втори дом” в България. За тях високия стандарт и комфорта, които им предлагаме са водещи при инвестирането. За времето, когато няма да ползват жилищата те ще могат да сключат договори за след продажбено обслужване и управление”, уточни изпълнителният директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ.
Строителството на жилищния комплекс ще започне в средата на 2008 г. и ще приключи през 2011 г. Предвидените от „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ инвестиции са в размер на 21 млн. лева, от които 1.2 млн. лв. са вложени за придобитите парцели. Дружеството ще изгради нова ВиК инсталация, която ще минава под нов път от гр. Сандански до комплекса. Очакванията са в рамките на трите години да се реализират продажби в размер на 32 млн. лв., при разчетена чиста доходност от проекта 40-50%. На желаещите да закупят „на зелено” имоти, дружеството ще предостави тази възможност от средата на 2008 г.
От другите два проекта – в Банско и Созопол, са реализирани продажби за 35.8 млн. лв. за деветте месеца на годината. Печалбата за същия период е 7.9 млн. лв., от която близо 6 млн. лв. подлежат на разпределение като дивиденти между акционерите.
–––––––––––––
„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ – София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 66 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (9 пенсионни, 15 договорни фонда и инвестиционни дружества) над 200 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.
„ФеърПлей Пропъртис” е носител на приза „Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г.” на Асоциацията на инвеститорите.”