BG Flag
EN Flag
Търсене
„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ успешно приключи рефинансирането на двете си облигационни емисии - 08-12-2015

08 Декември 2015 г.

   Ръководството на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ (ФПП) съобщава, че рефинансирането на двете облигационни емисии на дружеството приключи успешно. Рефинансирането е извършено с инвестиционен кредит в размер от EUR 3 750 000 отпуснат от „Уникредит Булбанк“ АД. Срокът на кредита е до края на 2020г. като в случай, че ФПП редовно погасява задълженията си и не е допуснало друго неизпълнение по него, погасяването на главницата може да бъде предоговорено с удължаване на погасяването с нови 5 (пет) години. Лихвата по кредита е 3-месечен SOFIBOR плюс надбавка от 3% и годишна комисионна от 0.15%.
   Вследствие на рефинансирането ФПП ще плати EUR 298 000 по-малко главници  и EUR 90 000 по-малко лихви през 2016г.

***
   „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ - София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 42,9 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 16 договорни фонда, 1 инвестиционно дружество) и 318 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.

Компанията е носител на редица престижни награди, сред които:

 • „Инвеститор на Годината” в сектор „Туризъм“ 2013 г. за инвестицията на дружеството във ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол;
 • Призьор в Годишната класация на вестник „Дневник”  - „100-те най-добри компании на борсата в България за 2009 г.” в раздела „Най-добър АДСИЦ в имоти”;
 • „Най-добра IR електронна страница” за 2008 г. на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България;
 • „Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г.” на Асоциацията на инвеститорите в България

Проектите на дружеството са отличени с множество награди:

 • Ваканционно селище „Санта Марина” е първият български носител на престижната световна награда FIABCI Prix d’Excellеnce Golden Winner, ., категория „ Курорти”, май 2014 г.;
 • Ваканционно селище “Санта Марина” е носител на голямата награда в конкурса FIABCI Prix D'Excellеnce Awards, април 2013 г.
 • Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е удостоено с приза „Най-добро ваканционно селище на 2010 г.” от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).
 • Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава Златен приз “Най-добър проект на България 2010” на руското издание „Homes Overseas”.
 • Ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е носител на награда „Най-добър морски проект” от международния конкурс „Най-добър проект 2009”, организиран в рамките на Годината на България в Русия.
 • Проектът на дружеството Хотел, СПА и Апартаменти „Св. Иван Рилски”, гр. Банско е отличен с награда от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за „Най-добър ваканционен четиризвезден хотел в България за 2009 г.”;
 • Интернет страницата на ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол е с отличие „Най-добър сайт в категория Имоти” от международния уеб фестивал „Албена 2008”.
 • Най-мащабният проект на фонда - ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол притежава приз „Ваканционен комплекс на годината” от конкурса „Сграда на годината 2006”.

----------------------------------------------------------------------
За повече информация:
Миглена Димитрова, Директор за връзки с инвеститорите
Тел.: 02/ 8 199 103; e-mail: m.dimitrova@fpp.bg