BG Flag
EN Flag
Търсене
Награди - 07-03-2008

       
ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ “САНТА МАРИНА” С “PRIX D’EXCELLANCE AWARD” ОТ 65-Я КОНГРЕС НА FIABCI
ФеърПлей донесе на България първия Оскар за недвижими имоти
23.05.2014, Sofia


Ваканционно селище „Санта Марина” е първият български носител на престижната световна награда FIABCI Prix d’Excellence Golden Winner, известна още като Оскарът на недвижимите имоти. Комплексът в Созопол бе отличен със златната статуетка в категорията „Курорти” на официална церемония по награждаването на 21 май в Люксембург.

Международният конкурс за архитектура и успешни проекти Prix d’Excellence отличава функциониращи проекти от целия свят по множество критерии, сред които са техните концепция, реализация, принос към околната среда, обществена полза и социална значимост. За изключителното признание се състезават отличени в 60 страни проекти, разпределени в 13 категории. Подборът на печелившите се извършва на два етапа, а селекцията продължава седем месеца. След като през 2013г. „Санта Марина” стана „Проект на годината” в конкурса на местния клон на организацията, проектът получи правото да се състезава за голямата награда в своята категория на международно ниво. През 2014 г. Оскарите за недвижими имоти се връчиха за 23 пореден път.

Според FIABCI, наградените проекти най-добре илюстрират философията на организацията, а именно да предоставят „оптимално решение на обществото за нуждите му от недвижими имоти”. Международното жури от експерти в недвижимите имоти избира победителите въз основа на оценката си за цялостен проект и неговата успеваемост, което прави отличието едно от най-високите, който един обект може да получи. Ежегодният конкурс на FIABCI Prix d’Excellance Awards е широко отразяван и от официалния медиен партньор на организацията „The Wall Street Journal”.

„Ваканционно Селище “Санта Марина” е изцяло българска инвестиция и е един от най-успешните и награждавани инвестиционни проекти в страната в своята категория. Той е уникален както със своята концепция, така и със своята архитектура и цялостна инфраструктура. Създадената хармония между обкръжаващата го природа, близкия Созопол и проекта е постигната чрез изключително постоянство и съобразяване със съществуващата природна среда. Мащабите на селището също са част от неговата история за успех – продадените над 1400 имота в него, сами по себе си са изключително постижение.“ – коментира д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на инвеститора в проекта „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ.

„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е част от групата на „ФеърПлей Интернешънъл“ АД, една от най-успелите компании в сферата на недвижимите имоти в България с над 20 годишна история.

В началото на тази година „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ бе отличено от правителството на България с приза „Инвеститор на Годината” в сектор „Туризъм“ за 2013 г. именно във връзка с инвестицията си във ваканционно селище „Санта Марина”, гр. Созопол.
       
„ФеърПлей ПРОПЪРТИС” АДСИЦ е инвеститор на годината
„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ бе отличен като „Инвеститор на Годината” в сектор „Туризъм“ 2013 г. за инвестицията си във „Ваканционно Селище Санта Марина”. Почетнатата статуетка бе връчена на Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ, от Бранимир Ботев, заместник-министър на икономиката и енергетиката, по време на тазгодишните награди „Инвеститор на годината“. На церемонията, състояла се на 5.2.2014 г. в „Шератон София Хотел Балкан“, организаторите от Българската Агенция за Инвестиции наградиха най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през 2013 г.
       
"Санта Марина”, Созопол получи приз за „Най-добро ваканционно селище на 2010 г."
    На 24 ноември 2010г., на официална церемония по случай връчването на Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) ваканционно селище „Санта Марина”, Созопол беше отличено с приз за „Най-добро ваканционно селище на 2010 г.”

Ваканционно селище „Санта Марина” град Созопол със  златна награда в конкурса на руското издание Homes Overseas – Homes Overseas 2010 Russian Awards 
На 8 април 2010 г. на тържествена церемония в Marriott Grand Hotel, Москва бяха връчени наградите на водещото руското списание за недвижими имоти - Homes Overseas. Проектът на дружеството - ваканционно селище „Санта Марина” гр. Созопол получи златен приз в категорията „Най-добър проект в България”.  Наградата бе приета лично от г-н Маню Моравенов, Изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ.  
Homes Overseas 2010 Russian Awards е първата в Русия награда за постижения в областта на недвижимите имоти зад граница. Наградата е учредена от Independent Media Sanoma Magazines.
         
„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ зае второ място в Годишната класация на вестник „Дневник”  - „100-те най-добри компании на борсата в България за 2009 г.” в раздела „Най-добър АДСИЦ в имоти”
За четвърта поредна година вестник „Дневник” класира 100-те най-добри компании, търгувани на Българска фондова борса. В раздел „Най-добър АДСИЦ в имоти за 2009 г.” ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ зае второ място. 
Акционерните дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) са оценявани по пет основни критерия - пазарна капитализация, брой на извършените сделки, приходи,  ръст на приходите и размер на активите. В челната тройка сред АДСИЦ, инвестиращи в имоти освен „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ са „Адванс Терафонд” АДСИЦ и „Софарма имоти” АДСИЦ.


         
Ваканционен хотел „Св. Иван Рилски” в гр. Банско с награда за най-добър четиризвезден ваканционен хотел за 2009 г.
    На 27 ноември 2009 г. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи за тринадесети път  Годишните награди на  асоциацията. За Ваканционен четиризвезден хотел на 2009 г. бе отличен СПА хотел „Свети Иван Рилски” - Банско.

         
„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ с награда от Асоциацията на директорите по връзки с инвеститорите за „Най-добра IR електронна страница” за 2008 г.
    На официална церемония, състояла се на 17 юли 2009 г. бяха раздадени първите годишни IR (investor relations, бълг. - връзки с инвеститорите) награди. Организатор на събитието бе Асоциацията на директорите за връзка с инвеститорите в България. Награди бяха връчени в пет категории, а именно: Най- добри комуникации за страгегическо развитие, управление и риск в междинни и годишни финансови отчети 2008 г.; Най-добри комуникации с инвеститори и заинтересовани лица; Най-добри IR инициативи 2008 г.; Най-добра IR електронна страница и Голяма награда: "Най-добър директор за връзки с инвеститорите за 2008 г."
Дружеството, чрез Директора си за връзки с инвеститорите Снежана Йотинска, получи наградата „Най-добра IR електронна страница” за 2008 г.
Призът е присъден от петчленно жури представено от основните асоциации на пазара и БФБ – София, след допитване до водещи инвестиционни консултанти, анализатори, институционални инвеститори, портфолио мениджъри, брокери и други участници на капиталовия пазар.

         
Ваканционно селище „Санта Марина” - Созопол, спечели награда за най-добър морски проект за 2009 г.
    Ваканционно селище „Санта Марина” – Созопол получи поредно признание като спечели наградата „Най-добър морски проект” от международния конкурс „Най-добър проект 2009”, организиран от компания Евро Дизайн ЕOOД и Корпорация БЕСT в рамките на Годината на България в Русия. Призът беше връчен на официална церемония в хотел Шератон на 18 юни 2009 г. Проектът на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ вече е носител на наградата „Ваканционен комплекс на годината” от конкурса „Сграда на годината 2006”, а интернет страницата му беше отличена като „Най-добър сайт в категория Имоти” на международния уеб фестивал Албена 2008.
         
Ваканционно селище „Санта Марина” е победител в категория „Ваканционни комплекси” в националния конкурс „Сграда на годината 2006”.
    На проведения за четвърта поредна година национален конкурс "Сграда на годината 2006" в категорията "Ваканционни комплекси", ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол е носител на наградата в този раздел. Инициативата за отличията принадлежи на вестник "Строителство Градът" и се провежда под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието, подкрепяно от браншовите организации, се утвърди като едно от най-престижните в областта на архитектурата и строителството. Ваканционно селище "Санта Марина" се състезава в своя раздел с още два комплекса - "Сплендид" в курорта Св. Константин и Елена и клуб хотел "RIU Мирамар" в Обзор.
        
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е удостоен с награда за най-добро корпоративно управление за 2006 г. при дружества със специална инвестиционна цел
    На 28.06.2007 г. на официална церемония във Военния клуб в София бяха връчени за пета поредна година наградите на Асоциацията на инвеститорите за „Дружество с най-добро корпоративно управление" и награди за принос към развитието и отразяването на капиталовия пазар в България”. В категорията „Най-добро корпоративно управление при дружества със специална инвестиционна цел” ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ получи приза за най-добро корпоративно управление за 2006 г. Сред номинираните в категорията бяха още Актив пропъртис АДСИЦ, Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ, Прайм Пропърти БГ АДСИЦ и Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ.